Thursday, December 1, 2011

forum για την Ελλάδα: «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική Ανεργία, ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία»

Logo

 

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, στην εκδήλωση που διοργανώνει το "forum  για την Ελλάδα" με θέμα «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική Ανεργία, ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία» .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 210 801 5870, website : www.gnhm.gr.

Σκοπός και στόχος της εκδήλωσης είναι ο προβληματισμός των νέων που αφήνουν πίσω τους τα σχολικά και φοιτητικά έδρανα και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τον αγώνα για επιβίωση. Μπορεί να συνεισφέρει στο επόμενο βήμα τους η Παιδεία και με ποιόν τρόπο;

Εισηγητές είναι οι:
1) Ανδρέας Ανδριανόπουλος, τέως υπουργός Ανάπτυξης, πρόεδρος του Forum για την Ελλάδα
2) Τάκης Μίχας, δημοσιογράφος, διεθνολόγος, πολιτικός αναλυτής
3) Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής Ε.Μ.Π., ειδικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας
4) Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας των Επιστημών (ΜΙΘΕ)
5) Νίκος Χριστοδούλου, διευθυντής ορχήστρας – συνθέτης
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κατσούδας, επιστημονικός διευθυντής του “forum για την Ελλάδα”.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων και φοιτητές, ενώ -μέσω Skype- νέοι από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο θα παρέμβουν στη συζήτηση. Πόλεις που συμμετέχουν: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗ.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά δρώμενα υπό τον τίτλο :
ART INTERVENTION ( Παρέμβαση της Τέχνης).

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “forum για την Ελλάδα” αποτελεί ένα think tank, σημείο συνάντησης δημιουργικών δυνάμεων, των σκεπτόμενων δημιουργικών και φιλελεύθερων ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι με την ανταλλαγή ιδεών, την παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων, την προβολή λύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, αποσκοπούν στην εθνική κινητοποίηση για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, στη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης για το μέλλον της χώρας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω internet, από την ιστοσελίδα:www.forumgreece.tvόπου και θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Elf_banner
Support_banner

Posted via email from brexians posterous

No comments: