Saturday, March 12, 2011

«Το σώμα που μιλάει: Δραματοθεραπεία σε ψυχοσωματικά συμπτώματα»

 

Κυριακή 20  Μαρτίου 2011 (5.00-8.00 μ.μ.)

Εργαστήρι δραματοθεραπείας *

«Το σώμα που μιλάει: Δραματοθεραπεία σε ψυχοσωματικά συμπτώματα»

                                                    

Η δραματοθεραπευτική μέθοδος αποδεικνύεται μία από τις καταλληλότερες για τη γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, καθώς αυτά φαίνεται να εμφανίζονται όταν πάσχει η έκφραση δυσάρεστων συναισθημάτων μέσα από άλλες οδούς.

Το ψυχοσωματικό σύμπτωμα δεν είναι παρά το σώμα που μιλάει με έναν τρόπο ασυνείδητο. Έτσι εκφορτίζεται  αυτό  που παραμένει ανέκφραστο.

Μέσα στο εργαστήρι αυτό θα δούμε πώς σχετίζεται το ψυχοσωματικό σύμπτωμα  με το συναίσθημα και πώς αυτό το τελευταίο βρίσκει την έκφρασή του μέσα από το σώμα.

Θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές δράματος, φωτογραφία και την αντανάκλαση της ομάδας προκειμένου να φανερωθεί το κρυφό νόημα του συμπτώματος.

Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε επαγγεμλατίες των επιστημών του ανθρώπου και καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τη μέθοδο της δραματοθεραπείας, όσο και σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν θεραπευτικά το θέμα.

Εισηγ. εργαστηρίου: Δήμητρα Σταύρου (Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια)

Κόστος Εργαστηρίου: 50 ευρώ.
Πολυχώρος Θεραπείας και Τέχνης, Πρεβέζης 18,  Πεύκη.

Τηλ. Συμμετοχής: 2108064426, 6945350084.
www.drama-mediation.blogspot.com
www.drama-therapy.blogspot.com

*Η Δραματοθεραπεία είναι αποτελεσματική μέθοδος ψυχοθεραπείας για: κατάθλιψη, άγχος, προβλήματα σχέσεων, εξαρτήσεις, προβλήματα ταυτότητας κ.ά. Ιδανική επίσης για όσους επιθυμούν αυτεπίγνωση, αύξηση της δημιουργικότητας και εκφραστικότητας. 

Posted via email from brexians posterous

No comments: